Efekty Podprogramu 2019 - Ośrodek Pomocy Społecznej w Kamieńcu Ząbkowickim

Idź do spisu treści

Menu główne:

Efekty Podprogramu 2019

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020




Podprogram 2019 - efekty


1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
• skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
• mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju);
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
• tłuszcze (olej rzepakowy);
• dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 502 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Kamieniec Ząbkowicki

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 23,86070 ton żywności;
o 1 746 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2019 dla 82 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
• edukacji finansowej - 2 spotkań dla 30 uczestników;
• żywieniowo dietetycznych -2 spotkań dla 30uczestników;
• kulinarnych - 2 spotkań dla 30 uczestników.




 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego