Efekty Podprogramu 2018 - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kamieńcu Ząbkowickim

Idź do spisu treści

Menu główne:

Efekty Podprogramu 2018

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020




Podprogram 2018 - efekty


1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznejw Kamieńcu Ząbkowickim z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet i kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 704 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego, gminy Kamieniec Ząbkowicki.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    - 34,67355 ton żywności;
    - 2632 paczek żywnościowych;

5. W ramach Podprogramu 2018dla 71 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 5 warsztatów edukacyjnychw ramach działań towarzyszących:
    - Ekonomiczne –2 spotkania dla 27 uczestników
    - Żywieniowe -2 spotkania dla 50 uczestników
    - Kulinarne –1 spotkanie dla 25 uczestników



 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego