Efekty Podprogramu 2017 - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kamieńcu Ząbkowickim

Idź do spisu treści

Menu główne:

Efekty Podprogramu 2017

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

Podprogram 2017 – efekty

1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kamieńcu Ząbkowickim przy współpracy z Bankiem Żywności w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe(groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy , ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne ( szynka drobiowa, wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju,
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe ( gulasz wieprzowy z warzywami).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 537 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Kamieniec Ząbkowicki .

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    - 27,26252 ton żywności;
    - 1892 paczek żywnościowych.

5. W ramach Podprogramu 2017 dla 72 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

    • Ekonomiczne - 2 spotkania dla 51 uczestników,
    • Kulinarne - 1 spotkanie dla 21 uczestników.

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego